top of page

Over de NCA

 

​NicoJan en Rita hebben jaren als docent/trainer bij de Academie voor Counselling en Coaching (ACC) gewerkt.

Zij hebben het als heel bijzonder ervaren om zoveel studenten te kunnen helpen om professioneel coach te worden.In de loop der jaren hebben zij hiervoor een heel eigen en uniek programma ontwikkeld. De kracht hiervan lag in het persoonlijke proces van de coach; de kunst om zichzelf in te zetten als instrument voor verandering. Om deze koers nog scherper en duidelijker te kunnen aanhouden hebben zij de NCA (Nederlandse Coaching Academie) opgericht.

Missie

De missie van de NCA is om nieuwe coaches te begeleiden die uit willen blinken in hun expertise en passie.

De NCA wil het verschil maken in de wereld door hooggevoelige mensen hun kwaliteiten in te zetten als coach. Hiervoor zijn de nieuwste inzichten gebruikt om het opleidingsprogramma naar een hoger level te brengen.

Visie

Onze coachopleiding staat open voor beginners en mensen die hun vakgebied willen verdiepen of verbreden. Het is een opleiding waarin je nieuwe vaardigheden en kennis kunt leren, in een veilige omgeving kunt oefenen en werken aan je innerlijke groei. De Nederlandse Coach Academie (NCA) is uniek, omdat het zich richt op hoogsensitieve mensen die bij uitstek geschikt zijn voor het vak van coach. Mits ze de juiste begeleiding krijgen hiervoor. Dit willen wij bieden. We gaan er uit van zelfsturend leren met een optimale keuzevrijheid tot specialisaties. Na de grondige basistraining tot Professioneel Coach kun je de weg kiezen die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden aansluit.

Bij ons kun je in de vervolgopleiding tot master Coach jezelf specialiseren in iedere gewenste richting, enkele voorbeelden: allround counselor of coach, stresscoach, schoolcoach, kindercoach, bedrijfscoach, relatiecoach, loopbaancoach, persoonlijk coach, life-coach, online-coach, stressmanager, facilitator, trainer, teamleider, mediator, pastoraal counselor, spiritueel counselor, multicultureel counselor, psychodynamisch counselor, psychosociaal counsellor, teamcoach, executive coach, intervisiecoach, etc.

IMG_0556 (1).jpg
Zwolle 2019 groep NCA Coachopleiding Nederlandse Coach Academie
bottom of page