top of page

STAP
subsidie

Bij ons geen  SUBSIDIE maar KORTING

Vanwege de vele voorwaarden die de overheid aan de subsidies stelt hoeft u bij de NCA als particulier geen STAP-budget aan te vragen om de subsidie te krijgen.

STAP korting bij de NCA

 

Werkenden en werkzoekenden konden vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

 

Wij hebben besloten op de prijs een maximale korting van €1000 te geven ter waarde van de STAP subsidie. Dit geldt ook voor de Master Modules en losse workshops!

Image by Andres Siimon

STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingskosten

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Vanaf 1 januari 2022 zijn deze kosten niet meer aftrekbaar. 

De overheid wil dat u met het STAP-budget zelf kunt kiezen voor het volgen van een opleiding of cursus. Ook als u bijvoorbeeld te weinig geld heeft om (bij)scholing te volgen. Daarom vervangt het STAP-budget de fiscale aftrek scholingskosten. 

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Omscholen en baan houden of wisselen

Als u zich laat om- of bijscholen kunt u voorkomen dat u uw baan verliest. Ook heeft u meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn.

Als u een zwaar beroep heeft, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunt u op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

STAP-budget aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kunt u als werkende en werkzoekende het STAP-budget aanvragen. Hier zitten nog wel een aantal haken en ogen aan:

- Dit kan per persoon maar 1 keer per jaar.

- De overheid stelt jaarlijks slechts € 180 miljoen beschikbaar. Is het budget op? Dan wordt het tijdvak (2 maanden) gesloten en zul je moeten wachten op het volgende tijdvak.

- Het STAP-budget moet altijd minstens 4 weken voorafgaand aan de start van de scholing worden aangevraagd en moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarbinnen het STAP-budget is aangevraagd.

Onze opleidingen starten altijd alleen in september, dus dat betekend dat je maar binnen twee tijdvakken de subsidie aan kunt vragen.

- Je mag nog geen AOW ontvangen.

- De subsidie kan terug gevorderd worden als je de opleiding (nog) niet afmaakt.

- Je krijgt geen STAP subsidie als je andere vormen van (studie)financiering ontvangt.

- Alle vormen van coaching vallen niet onder het STAP-budget

- Alle aanvragen lopen via het UWV. Dit geeft veel papieren rompslomp en onzekerheid. De UWV bepaald of je aan alle voorwaarden voldoet en of er nog voldoende budget over is.

- De STAP subsidie geldt alleen voor opleidingen boven de €1000. Dit betekent dat je geen budget kunt aanvragen voor een losse Master Module.

stap telegraaf nca__edited.jpg

STAP korting bij de NCA

Bij de NCA hoef je dus verder geen actie te ondernemen om een STAP korting te krijgen.

Wij bieden een korting aan van maximaal €1000. De hoogte is afhankelijk van het moment van inschrijven.

Voorwaarden en de prijzen met de STAP kortingen:

prijzen >

bottom of page