top of page

Module

Verdiepende Coachingsvaardigheden

NCA Coachopleiding Nederlandse Coach Academie Master Coach Vaardigheden

Zet jezelf in als instrument

kijk voor data in onze agenda

Aan de slag

In 2007 zijn wij (Rita en NicoJan) gestart met onze eigen coachingspraktijk. Tijdens onze opleiding aan de ACC hebben we veel inzichten en methodieken meegekregen. Vol goede moed gingen we aan de slag.

Al gauw liepen we tegen een aantal zaken aan. Het belangrijkste obstakel was dat het alleen toepassen van methodieken of inzicht in processen niet voldoende was om cliënten echt diepgaand verder te helpen. We hielpen onze cliënten wel, dat zeker, maar vaak op een praktisch niveau.

tekort schieten

We kwamen tot een bepaald punt en niet verder.  We drongen niet echt door tot de oorzaak van de problematiek. Ons doel was cliënten een echte transformatie te laten ondergaan. Een omslag die hun leven ingrijpend zou veranderen, zodat ze hun dromen konden realiseren.

Wat was het nou wat waarom wij niet echt verder kwamen? Wat misten we nog?

 

het volgende level

We kwamen er achter dat het analyseren van de problemen, het praten over oplossingen en het volgen van een methodiek de meeste impact had als we onze eigen intuïtie en ervaring ook in konden zetten. Hierdoor loste ook onze onzekerheid in het coachen langzamerhand op. Onzekerheid over het resultaat: waren we niet te hard aan het werk voor de cliënt? Onzeker of we het wel goede deden: stelden we de juiste vragen? Zetten we de methodiek op de juiste manier in?

 

Om verder resultaat te boeken was het zaak om met ons eigen proces verder aan de slag te gaan.

Doordat we op een dieper niveau de verbinding met onszelf gingen leggen, konden we anderen veel diepgaander begeleiden. Daardoor waren ze in staat om hun eigen wijsheid aan te boren. 

 

wat wil jij?

Zou jij dit ook willen? Wil je mensen begeleiden in hun transformatieproces en helpen hun dromen waar te maken?

Voel je dat je nog zoveel meer kunt bereiken in je coachingsgesprekken?

Wil je niet alleen de geleerde methodes toepassen maar ook jezelf gebruiken als instrument en je intuïtie nog verder inzetten om anderen te helpen? En wil je meer zekerheid krijgen in het coachen?

 

wat heb je nodig?

Hiervoor zijn een krachtig draagvermogen van jouzelf belangrijk en ook de vaardigheid om in te kunnen tunen op de energie van een ander.

Je zult de gewenste resultaten pas behalen als je jezelf als instrument inzet en als je bereid blijft je ook open te stellen voor jouw eigen pijn, blokkades, verlangens en energie. 

Door je goed af te stemmen op jezelf en je intuitie te gebruiken als instrument, ben je in staat om jouw cliënten te helpen diepgaand te transformeren.

 

een ander resultaat

In deze module ontwikkel je deze vaardigheden. Ook krijg je nog meer methodieken aangeboden die bij je passen. 

Je zult zelf ook nog een diepere transformatie doormaken. Bovendien leer je hoe je steeds dichter bij jezelf kunt blijven, meer achterover kunt leunen en ontdekken da je hiermee jouw cliënten het beste kunt helpen. Daardoor zullen de resultaten anders zijn dan voorheen. 

 

PROGRAMMA

1. Intuïtie

Je ontdekt de enorme kracht van jouw onbewuste, je scherpt je intuïtie aan en leert hoe je deze effectief in kunt zetten.

2. verdieping

Je krijgt praktische technieken aangereikt zodat je tijdens het coachen een flinke verdiepingsslag kunt maken.

3. methodieken

Je gaat aan de slag met diverse aanvullende methodieken die jou helpen om sneller en beter inzicht te krijgen in de problematiek van jouw client.

4. persoonlijk proces

Je gaat verder aan de slag met je eigen persoonlijke proces. Je leert hoe je nog beter kunt reflecteren op je eigen handelen en hoe je intervisie kunt gebruiken om de zaag scherp te houden.

 

bottom of page