top of page

Module Zichtbaar worden

NCA Coachopleiding Nederlandse Coach Academie Master Coach Module Zichtbaar worden

Zet jezelf op de kaart!

kijk voor data in de agenda

 

Toen wij (Rita en NicoJan) in 2007 voor het eerst onze coachpraktijk begonnen was dat in een periode waarin het aanbod van coaches nog relatief klein was. Dat was een groot voordeel, want de concurrentie was niet groot.

Aan de andere kant was coaching een fenomeen dat door het gros van de mensen en bedrijven nog met enige argwaan werd bekeken. Onbekend maakt onbemind en de vooroordelen waren legio. Er moest echt iets mis met je zijn om naar een coach te gaan. 

 

 

In de loop der jaren is het speelveld van de coach en het coachingsbedrijf drastisch veranderd.

Coaching is langzamerhand veel meer geaccepteerd binnen bedrijven en de samenleving. Het wordt steeds meer gezien als iets voor gezonde mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen ipv voor mensen met wie iets mis is.

 

De keerzijde is dat er jaarlijks duizenden coaches bij zijn gekomen. Het aanbod is vele malen groter dan toen wij begonnen. Onze uitdaging toentertijd was het vechten tegen de vooroordelen van coaching. Nu is dat een totaal ander gevecht geworden. Er is namelijk gewoon enorm veel aanbod.

 

En cliënten weten dit. Ze weten dat wat wij bieden ook bij iemand anders te halen valt. Cliënten zijn (terecht) kritischer geworden en om op te vallen tussen alle andere coaches is er veel nodig. Er moet namelijk echt een goede reden zijn om bij ons te komen en niet bij een van onze collega’s.

 

Maar hoe konden wij ons bewegen in deze veranderende markt? 

Toen we begonnen richtten we ons op iedereen en dat werkte niet meer. We moesten ons onderscheiden, specialiseren. Dat deden we en dat had succes. 

Maar tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen ‘expertise’, ‘specialisatie’ of ‘niche’. En dat moet allemaal over de bühne.

 

Als er heel veel experts zijn, betekent dat ook dat er heel veel marketing wordt gedaan. Iedereen stuurt tegenwoordig nieuwsbrieven, organiseert workshops, maakt video’s, geeft online trainingen of komt met de zoveelste blog. Dat deden wij dus ook. 

 

Er zijn enorme vaardigheden nodig om dat goed te doen. Je moet heel goed zijn in teksten schrijven, verstand hebben websites, social media, SEO, etc. Het kost bovendien steeds meer tijd. We zagen om ons heen ook dat veel coaches steeds meer professionele hulp zochten wat de kosten flink deed oplopen. 

 

De truc was om groter te worden. Op te schalen. Dit deed je o.a. door grote campagnes en prijzen steeds lager te maken om veel mensen naar je toe te trekken. Het is heel hard werken, maar je hebt dan wel veel klanten, veel omzet, maar door de hoge kosten en de lagere prijzen wel een steeds kleinere marge.

 

Kunnen de ondernemers, die een kleinschalig bedrijf willen bouwen rond hun expertise, wel overleven dan? Staat hun voortbestaan niet op het spel? Is het nog wel mogelijk om met lage kosten en een klein team je bedrijf tot een succes te maken? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om te groeien en je inkomensstagnatie te doorbreken?


In de afgelopen paar jaren hebben we ontdekt hoe we dit voor elkaar konden krijgen. 

Wat is er dan nodig?

 

  1. Maak het persoonlijk. Het proces van intimisering. Persoonlijk contact met je cliënten. Cliënten die een fan van jou zijn ga je in de watten leggen. Je houdt het klein en in al je marketing richt je je alleen op die kleine groep mensen die heel graag bij jou willen komen.

  2. Professionaliseer je blijvend. Zorg dat je zelf blijft leren. Hierdoor haal je telkens de beste resultaten die mogelijk zijn. En je vaste cliënten, je fans, blijven enthousiast. Het maakt je onweerstaanbaar. Ze willen telkens opnieuw in je investeren. Ze verwijzen je graag door. Je bouwt een netwerk op, waarin jij belangrijke waarde toevoegt. Hieruit komen telkens nieuwe leads voort.

  3. Vraag goede prijzen. Om jouw cliënten blijvend goed te kunnen helpen is het nodig dat je een gezond bedrijf opbouwt. Een goed inkomen zorgt er voor dat jij dienstbaar kunt blijven en het beste kunt bieden van jezelf. Jouw cliënten, jouw fans, zijn dat waard!

 

Als je dit meester wordt, komt er fantastische kansen tot je beschikking om je bedrijf te laten groeien. Niet zozeer in volume, maar wel in het verhogen van jouw toegevoegde waarde en uiteindelijk in de netto winst (d.w.z. omzet min kosten) die je maakt. Je hebt niet zoveel klanten nodig, je team is klein en je kosten blijven laag. En je werk wordt steeds leuker.
 

Graag dragen wij onze kennis aan je over. Je leert in vijf stappen hoe je persoonlijke marketing opzet.

Je gaat aan de slag met jezelf: hoe je jezelf weergaloos aantrekkelijk maakt, hoe je er meer dan genoeg mee verdient, maar ook hoe je er het beste resultaat levert voor je cliënten. 
 
Wil je meedoen? Het is een kleinschalige training, en we doen dit eenmaal per jaar.  

Dus: vol=vol

 

PROGRAMMA

Stap 1: Voor wie doe je het? Met welke mensen werk je het liefst? 

We leren je hoe je met relatief weinig inspanning de mensen kunt bereiken die dol op je zijn: jouw fans!

Stap 2: Wat is het echte probleem van jouw doelgroep? Waar liggen zij 's nachts van wakker?

We gaan verkennen wat het kernprobleem is van jouw trouwe klanten. Zodra je deze helder hebt kun je jouw fans het beste aanbod geven en ze de aandacht bieden die ze nodig hebben.

Stap 3: Verbind je met je favoriete doelgroep. Wat is jouw toegevoegde waarde voor je fans?

Je leert hoe je effectief en makkelijk contact kunt maken met je vaste klanten. Doordat je echte waarde biedt aan je klanten willen ze daar graag voor betalen.

Stap 4: Hoe krijg je nieuwe klanten?

Je leert hoe je op een snelle manier teksten kunt schrijven waarmee je makkelijk nieuwe klanten trekt.

Je gaat ontdekken hoe je de wet van aantrekkingskracht in kunt zetten om moeiteloos te krijgen wat je graag wilt.

Stap 5: Welke diensten biedt je aan?

Je gaat aan de slag met een gebalanceerd aanbod van al jouw diensten, zodat je jouw doelgroep het beste kunt bedienen. Je leert hoe je je prijzen op kunt bouwen, zodat je een gezonde onderneming krijgt. Hierdoor kun je een positieve invloed uitoefenen op de wereld om je heen.

bottom of page