Opleiding tot Master Coach

Opleiding tot Master Coach

Ondernemen is een vak

Er zijn al veel coaches die een succesvolle praktijk hebben en hun talenten tot ontwikkeling brengen. Ze doen het werk dat ze het allerliefste doen, verwerven vrijheid en verdienen een (zeer) goed inkomen.

 

Dit lijkt zo op het eerste gezicht wellicht heel makkelijk, maar veel coaches lijden een armoedig bestaan in veel opzichten. Ze zijn dan wel goed in hun vak maar weten niet hoe ze zichzelf moeten profileren.

 

In tegenstelling tot coaches die meer dan genoeg goedbetaalde cliënten hebben en daardoor genoeg vrijheid hebben om het leven te leven dat zij willen.

 

Programma

In dit jaar dagen we je uit om jouw specialisatie, jouw expertise te ontdekken en/of verder te ontwikkelen. Een professionele coach legt de lat hoog wat betreft kennis, vaardigheden en professionele standaarden.

Hiervoor bieden we je in de loop van de opleiding een aantal belangrijke handvatten aan. In dit jaar komt o.a. aan de orde: intervisie, acquisitie en jouw specialisatie.

Het studiejaar bestaat uit 10 praktijkdagen. Deze worden gegeven in Apeldoorn. Kijk hier voor de data >

Verplichte literatuur

  • 1 professioneel studieboek naar keuze op HBO niveau over de achtergronden van jouw specialisatie

  • 2 boeken over de toepassing van jouw specialisatie

  • 1 algemeen boek over persoonlijke groei

  • 1 boek over marketing

 

Examen Master Coach

 

Praktijkexamen

Je geeft een presentatie over je specialisatie en wordt daarop beoordeeld.

 

Scriptie

Je maakt dit jaar een Master Coach Scriptie waarin je jouw expertise behandeld. Je mag tot een jaar na het beëindigen van de opleiding de scriptie inleveren.