top of page
Image by Hanna Morris

TRANSFORMEER JE LEVEN..

word
gediplomeerd
Coach

IMG_2324.jpeg

Maak kennis

Wil je meer weten over onze coachopleiding?

We vinden het leuk met je in contact te komen.

Persoonlijke begeleiding en feedback

Spotcer gecertificeerd en CRKBO geregistreerd

Erkende opleiding op HBO niveau

Binnen 1 jaar je diploma Professioneel Coach

Ontdek jouw kwaliteiten als coach en zet het leven van anderen in beweging!

 • Wil je graag een eigen coaching praktijk starten, maar mis je nog de juiste vaardigheden?

 • Ben je al werkzaam als coach, maar wil je meer klanten aantrekken?

 • Ben je manager, directeur of leidinggevende en wil je je coachingsvaardigheden verder ontwikkelen?

 

Bij de Nederlandse Coach Academie kun je diverse coachopleidingen en aanvullende workshops volgen. Tijdens het basisjaar Professioneel Coach leer je alle kneepjes van het vak en ontdek je je eigen unieke waarde als coach.

Image by Phinehas Adams

Op dit moment zijn er al heel wat getalenteerde coaches werkzaam binnen bedrijven, scholen of andere instellingen. En ook steeds meer coaches zijn succesvol met een eigen praktijk. Deze coaches brengen hun talenten tot ontwikkeling, ze doen het werk dat ze het allerliefste doen, verwerven vrijheid en verdienen een goed inkomen.

 

Coachen in jouw professie

Steeds meer leidinggevenden krijgen te maken met veranderende verwachtingen in hun rol. De relaties en verhoudingen tussen leidinggevenden en werknemers of leerlingen zijn steeds meer aan het veranderen. In deze veranderende rol zijn er nieuwe vaardigheden nodig naar werknemers. In de relatie spelen met name coachingvaardigheden een belangrijke rol. Net als alle vaardigheden zullen deze ook moeten worden aangeleerd. 

De Beroeps Coach
 

Coaching is nog een jong vak dat in rap tempo de wereld aan het veroveren is. Er is een groot verlangen naar authenticiteit, zelf je leven bepalen en in harmonie leven met een ander. Dat heeft een grote vraag doen ontstaan naar coaches. Waar voor veel mensen de stap naar een psycholoog of psychiater te groot is, zijn coaches veel toegankelijker.

 

Te zijn wat we zijn en te worden wat in ons vermogen ligt, is het enige doel van het leven.

ROBERT LOUIS STEVENSON

Wil jij ook het verschil maken voor jezelf en voor anderen?

Zet de volgende stap en maak kennis met ons.

 

Opleiding Professioneel Coach

Tijdens deze opleiding begeleiden wij je om de essentiële stappen te nemen, die nodig zijn om succesvol te kunnen coachen. Wel leggen we de lat hoog wat betreft kennis, vaardigheden en professionele standaarden. Niet zelden heeft het doen van deze opleiding ook een transformerende werking. Dat betekent dat je ook veel zult ontdekken over je eigen proces. We nodigen je tijdens de opleiding uit om als coach een stijl te vinden die bij je past. Daar bieden we in de loop van de opleiding ook veel verschillende handvatten voor aan. Hoe meer je je eigen stijl ontwikkelt, hoe sterker je bent als coach.

Aanpak

Wij bieden jou de allernieuwste inzichten en methodieken aan op het gebied van zowel professionele als persoonlijke groei. Op professioneel vlak leer je alle vaardigheden die nodig zijn om als coach toe te passen. De persoonlijke groei is gericht op het gebruik maken van jouzelf als instrument. Door zelf als coach te transformeren kunnen cliënten op een veel dieper niveau worden geholpen.

Ontdek de magie van transformatie

certificering

Wij zijn als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierin staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

CRKBO_Instelling.jpg
spotcer.cetificering

Jaap Noppers

studentendecaan VIAA

jaap noppers testimonial student Nederlandse Coach Academie
"De grootste kracht van trainingen bij de NCA vind ik dat je werkt met je eigen persoonlijke proces en niet met casussen. Daardoor heb ik een hele weg van persoonlijke groei doorgemaakt."

Martine Scholten

loopbaancoach

martine scholten testimonial student NCA Coachopleiding Nederlandse Coach Academie
"De trainers vullen elkaar mooi aan: warm, alles mag er zijn zonder oordeel, ze halen je talenten naar boven en geven goeie feedback waar je iets mee kunt, onderbouwend en met theoretische kennis. Gevoel en verstand komen bij elkaar."

Anouk Romkes

coach voor hoogopgeleiden

anouk Romkes testimonial student Nederlandse Coach Academie
"De trainers vormen een ijzersterke combinatie, ze zijn heel professioneel en hebben veel ervaring. Ze zetten een sfeer van openheid en warmte neer en alles mag er zijn. Er is altijd positieve energie en een “wij”-gevoel."

Marieke Maat

lifecoach

NCA Marieke Maat student NCA Coachopleiding Nederlandse Coach Academie
"Mijn kennismaking met de trainingen van de NCA heb ik ervaren als een cadeautje. Mijn persoonlijke ontwikkeling is mede door hen in sneltreinvaart gegaan. Dit heeft me rust en zelfvertrouwen gebracht, ik heb geleerd hoe ik dichtbij mezelf kan blijven."

Aanbod

Om echt een professional te worden is er meer nodig dan zomaar een goed gesprek te kunnen voeren. Een goed gesprek kan een cliënt ook aan de keukentafel met haar buurvrouw hebben, of een manager met zijn collega tijdens de lunch.

Professioneel Coach

Tijdens deze jaaropleiding oefenen je veel met medestudenten. Je krijgt diverse gesprekstechnieken aangereikt die je helpen je coachingsvaardigheden verbeteren. Verder is een succesvolle coach een coach die werkt aan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ook daar zullen we tijdens dit basisjaar aandacht aan besteden.

Modules en Cursussen

Deze 3 modules zijn los te volgen:

1. Je expertise; ontdek jouw specialisatie
2. Marketing; zet jezelf op de kaart

3. Verdiepende coachingsvaardigheden; jezelf inzetten als instrument voor verandering (deze is alleen te volgen als je een basis coachopleiding hebt gevolgd)

 

We verzorgen ook diverse 1 daagse cursussen en workshops. Dit zijn o.a.:

- Transactionele Analyse

- Systemisch werk in de coachpraktijk

- Feedback op de werkvloer

- Intervisie begeleiding

Maak kennis

Contact

Wil je de sprong wagen en ben je toe aan een solide basis als coach?

Laat hieronder je email en eventueel telefoonnummer achter

en we nemen contact met je op.

Dank je voor je interesse!

Image by Gabrielle Meschini

Open Dagen

We hebben regelmatig informatie bijeenkomsten.

Hiervoor kun je je vrijblijvend aanmelden hieronder.

Van harte welkom!

 • vr 24 mei
  24 mei 2024, 10:00 – 12:00 CEST
  Laag Zuthem, Kolkweg 27, 8055 PS Laag Zuthem, Nederland
  24 mei 2024, 10:00 – 12:00 CEST
  Laag Zuthem, Kolkweg 27, 8055 PS Laag Zuthem, Nederland
  Wil je weten of coach worden iets is voor jou? Kom naar onze informatieochtend over onze coachopleidingen in Zwolle. Je bent van harte welkom vanaf 9.30 in onze praktijkruimte in Laag Zuthem. De koffie en thee staat klaar en het programma begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur.
 • wo 19 jun
  19 jun 2024, 20:00 – 22:00 CEST
  Laag Zuthem, Kolkweg 27, 8055 PS Laag Zuthem, Nederland
  19 jun 2024, 20:00 – 22:00 CEST
  Laag Zuthem, Kolkweg 27, 8055 PS Laag Zuthem, Nederland
  Wil je weten of coach worden iets is voor jou? Kom naar onze informatieavond over onze coachopleidingen in Zwolle. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 in onze praktijkruimte in Laag Zuthem. De koffie en thee staat klaar en het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.
bottom of page