top of page

 

Ontdek jouw kwaliteiten als coach en zet het leven van anderen in beweging!

 

  • Wil je graag een eigen coaching praktijk starten, maar mis je nog de juiste vaardigheden?

  • Ben je al werkzaam als coach, maar wil je meer klanten aantrekken?

  • Ben je manager, directeur of leidinggevende en wil je je coachingsvaardigheden verder ontwikkelen?

 

Bij de NCA kun je diverse coachopleidingen en aanvullende workshops volgen. Tijdens het basisjaar Professioneel Coach leer je alle kneepjes van het vak en ontdek je je eigen unieke waarde als coach.

Vervolgens kun je een verdiepings- en specialisatiejaar tot Master Coach volgen. Deze bestaat uit drie losse modules die apart zijn  te volgen:

1. Je expertise; ontdek jouw specialisatie
2. Marketing; zet jezelf op de kaart

3. Verdiepende coachingsvaardigheden; jezelf inzetten als instrument voor verandering

Wil je meer weten over een van onze coachopleidingen? Kom naar onze open dagen en maak kennis met ons!

NCA logo.png

Persoonlijke begeleiding en feedback

Spotcer gecertificeerd en CRKBO geregistreerd

Erkende opleiding op HBO niveau

Binnen 1 jaar je diploma Professioneel Coach

Locaties centraal in Nederland

Coachen in jouw professie

Steeds meer managers, (school)directeuren, decanen, IB-ers en leerlingbegeleiders  krijgen te maken met veranderende verwachtingen in hun rol als leidinggevende. De relaties en verhoudingen tussen leidinggevenden en werknemers of leerlingen zijn steeds meer aan het veranderen. In deze veranderende rol zijn er nieuwe vaardigheden nodig, ook coaching vaardigheden. Net als alle vaardigheden zullen deze moeten worden aangeleerd. 

Transformeer je leven en help anderen

De Beroeps Coach

Coaching is nog een jong vak dat in rap tempo de wereld aan het veroveren is. Er is een groot verlangen naar authenticiteit, zelf je leven bepalen en in harmonie leven met een ander. Dat heeft een grote vraag doen ontstaan naar coaches. Waar voor veel mensen de stap naar een psycholoog of psychiater te groot is, zijn coaches veel toegankelijker.

Op dit moment zijn er al heel wat getalenteerde coaches werkzaam binnen bedrijven, scholen of andere instellingen. En ook steeds meer coaches zijn succesvol met een eigen praktijk. Deze coaches brengen hun talenten tot ontwikkeling, ze doen het werk dat ze het allerliefste doen, verwerven vrijheid en verdienen een goed inkomen.

De Opleiding

Tijdens deze opleiding begeleiden wij je om de essentiële stappen te nemen, die nodig zijn om succesvol te kunnen coachen. Wel leggen we de lat hoog wat betreft kennis, vaardigheden en professionele standaarden. Niet zelden heeft het doen van deze opleiding ook een transformerende werking. Dat betekent dat je ook veel zult ontdekken over je eigen proces. We nodigen je tijdens de opleiding uit om als coach een stijl te vinden die bij je past. Daar bieden we in de loop van de opleiding ook veel verschillende handvatten voor aan. Hoe meer je je eigen stijl ontwikkelt, hoe sterker je bent als coach.

Open Dagen

Wil je kennis maken met onze trainers en met ons programma? Meld je dan aan voor een van de informatiedagen in, Amersfoort of Zwolle. Je bent van harte welkom!

 

Programma

Ons  programma houden we up-to-date. Wij bieden jou de allernieuwste inzichten en methodieken aan op het gebied van persoonlijke  groei en bewustwording. We richten ons op zowel professionele als persoonlijke groei. Op professioneel vlak leer je alle vaardigheden die nodig zijn om als coach toe te passen. De persoonlijke groei is gericht op het gebruik maken van jouzelf als instrument. Door zelf als coach te transformeren kunnen cliënten op een veel dieper niveau worden geholpen.

Locatie

De trainingslocaties liggen centraal en zijn vanuit het grootste deel van Nederland prima te bereiken. De opleidingen worden gegeven in Zwolle en Amersfoort.

Erkenning en certificering

Onze coachopleidingen zijn gecertificeerd door de Stichting Spotcer, een onafhankelijke beroepsvereniging voor coaches en trainers. Na de ontvangst van je diploma kun je je hier inschrijven.

Tevens zijn we als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierin staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Opleidingen

Wat zeggen anderen?

Jaap Noppers

jaap noppers testimonial student Nederlandse Coach Academie

studentendecaan bij Viaa

“De grootste kracht van trainingen bij de NCA vind ik dat je werkt met je eigen persoonlijke proces en niet met casussen. Daardoor heb ik een hele weg van persoonlijke groei doorgemaakt. Bij Rita leerde ik thuis te komen bij mezelf, alles mag je meenemen en alles is oké. NicoJan onderbouwt scherp en is warm confronterend. Hierin vullen ze elkaar perfect aan.

 

Als student-counselor begeleid ik studenten, waardoor ik volop de gelegenheid had om te oefenen in de praktijk. Vervolgens kreeg ik daar weer feedback op van de trainers. Zo werd mijn manier van werken telkens gespiegeld en kreeg ik steeds meer de bevestiging dat ik op de goede weg zat."

Ditta Kamphorst

ditta kamphorst testimonial student Nederlandse Coach Academie

verlies- en rouwbegeleider

"De begeleiding van de trainers werd ingezet vanuit liefde en rust vinden in jezelf. Rita voelt door haar hooggevoeligheid haarfijn mijn energie aan en vanuit dit gevoel wist ze de juiste vragen te stellen die mij verder hielpen. NicoJan wist mij uit te dagen met zijn manier van vragen stellen, vragen die soms op weerstand stuiten, maar meestal net dat duwtje in de rug gaven om de verandering in te zetten.

Mede door de trainers heb ik het vertrouwen gekregen dat ik op mijn beurt veel voor anderen kan betekenen. Door mijn gevoel als leidraad te gebruiken, heb ik inmiddels mijn vastigheden losgelaten en mijn eigen coachpraktijk HORIZONder begonnen, met als specialisatie rouw en verlies".

Anouk Romkes

anouk Romkes testimonial student Nederlandse Coach Academie

coaching voor hoogopgeleiden

De trainers vormen een ijzersterke combinatie, ze zijn heel professioneel en hebben veel ervaring. Ze zetten een sfeer van openheid en warmte neer en alles mag er zijn. Er is altijd positieve energie en een “wij”-gevoel.

 

Ik kreeg veel persoonlijke begeleiding, waardoor ik mooie stappen kon maken.

Ik heb aan hen o.a. te danken dat ik me er bewust van ben geworden dat verbinden echt mijn kracht is en dat ik daar veel mee kan bereiken.

 

Ik zou hen iedereen gunnen voor hun eigen ontwikkeling en persoonlijke groei.

Ben je toe aan een
    nieuwe

        uitdaging ?

We gaan graag met je in gesprek. Plan een gratis adviesgesprek.

Agenda

OPEN DAGEN voor seizoen 2023/2024

Oversteek bord

Tijdens deze informatie bijeenkomsten kun je kennis maken met de opleiding en trainers

Datum

11 mei 2023

Tijd

19.00 - 22.00 uur

Locatie

Zwolle

nieuwsbrief
bottom of page